Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nevim

21. 5. 2011 21:59
A nedá mi to a nedá

Tenhle stát může vybrat jenom určitou částku na zdravotnictví.Problém je jestli se z toho budou platit všem banální věci jako chřipka,které se dá předejít,aniž by došlo k poškození zdraví.A nebo se z toho bude platit léčba vážných chorob.Prostě na obojí nemáme a nikdy mít nebudeme.Největší problém je ovšem v angažování českých politiků,kteří si z toho udělali byznys a politickou propagandu.

0 0
možnosti

petrph

22. 5. 2011 0:10
Re: A nedá mi to a nedá

Sranda je v tom, že stát už žádné peníze ani nevybírá,ani už žádné zdravotnictví nezajištuje.Na jedné straně jsou zdravotní zařízení(z velké části soukromá),která léčí,na straně druhé zdravotní pojišťovny,které provozují běžnou pojistnou činnost,z vybíraného pojistného platí vzniklé pojistné události.

Obojí to jsou ryze podnikatelské subjekty, které dobrovolně vstoupily na trh s vidinou zisku,za známých podmínek. Čili, jestli má pojišťovna ve svých podmínkách že z vybraného pojištění má proplácet i tu chřipku,tak jí proplácet musí.A že podobně zdravotní zařízení, které má obvykle od té pojišťovny dostává část peněz paušálně za provádění obvyklých úkonů,tak tu chřipku taky léčit bude stejně jako každou jinou nemoc.

Jestli ať tomu zařízení nebo té pojišťovně ty peníze nestačí,může ukončit činnost.

A nebo je jiná možnost zajít si za státem a vylobovat si že za stejné peníze z

pojistného budou poskytovat méně péče a zbytek jim budou ti klienti platit v hotovosti..

0 0
možnosti

petr.n_22

21. 5. 2011 21:37
Chyba...

léky i přístroje vyrábá a vyvýjí soukromé firmy. Můžete jim možná sebrat továrnu, ale i tak si odnesou know-how a ty nejlepší lidi. A továrnu postaví novou  - tam, ´kde je nikdo neokrade. A tady možná zbudou v těch továrnách vyráběné zastarávající léky, a možná taky nic.

0 0
možnosti

Vrah

21. 5. 2011 21:39
Re: Chyba...

To nevadí, hlavně že to znárodněj a bude spravedlnost. (ironie)

0 0
možnosti

DISK

21. 5. 2011 21:32
Nesouhlasím s Vašim názorem

 Složité situac málokdy mívají jednoduchá řešení. Vůbec nerozumím tomu, kde lze brát záruky, že stát by se postaral lépe o Vámi uváděný business.

 Navíc nevidím nic špatného na tom, že je zdravotnictví obchod a mám úctu k soukromému majetku.

0 0
možnosti

richardhorak

21. 5. 2011 21:35
Re: Nesouhlasím s Vašim názorem

A já mám úctu ke zdraví.

0 0
možnosti

Tak nevim

21. 5. 2011 20:47
Dobrá logika

čím mín obchodů s elektrem,tím levnější televize.Vím,že slova jako volný trh dnes znějí velmi špatně,ale představte si kdyby nějaký státní úřad reguloval cenu právě těch televizí.Mimochodem,kupoval jsem si prášky proti bolesti zad a v jedný lékárně chtěli 99 korun a u supermarketu jim stačilo 60 korun.

0 0
možnosti

richardhorak

21. 5. 2011 20:49
Re: Dobrá logika

Ale no tak ... televize a léky ... nemíchejte to do kupy ... naopak, televize ať se zdraží - třeba na desetinásobek ...

0 0
možnosti

mak24

21. 5. 2011 20:44
skutečné náklady

co jsou skutečné náklady na vybavení nemocnic? To je výkupní cena železa, z kterého je přístroj složen, nebo je to cena od výrobce vč. odměny ředitele (výrobce) + doprava + instalace. Jak se nemocnice o přístroji dozví - reklamou - kdo ji zaplatí? Je to skutečný náklad na vybavení? Tím neobhajuji předražené nákupy, ale nikde jsem neviděl přesné smlouvy včetně servisu, záruk a dalších věcí které je třeba srovnávat.

0 0
možnosti

richardhorak

21. 5. 2011 20:48
Re: skutečné náklady

Ano, já nepřináším řešení ... jen k němu vybízím ...

Skutečné náklady - určitě materiální a odměna tomu, kdo s tím má práci ... hotovo ...

Za řešení jsou ale placeni ti nahoře ... kterým ta džungle očividně nevadí ...

0 0
možnosti

Bob-an

21. 5. 2011 20:39
Problém je ten

že když z toho vytlačíte podnikatele a zestátníte to, tak ty léky nebudou o nic levnější, možná budou nakonec dražší. A co je špatného na velkém množství lékáren? Pamatuju doby kdy o víkendu byla ve městě otevřená jedna lékárna, dneska i víkendu seženu léky ve spousrě lékáren a nemusím jezdi nijak daleko. A množství lékáren léky nijak nezdražuje - naopak konkrence ty ceny tlačí dost dolů - vždyť si na ten tlak na ceny léků furt lékárníci stěžujou. A když se podíváte do "veřejných lékáren" tak ty jsou dražší než třeba DrMax a ještě na tom udělají slušný zisk...

0 0
možnosti

Smoking Lilly

21. 5. 2011 20:45
Re: Problém je ten

Cim vice lekaren, tim vetsi konkurence a budou muset prodavat vice generickych leku, ktere jsou vzdy levnejsi. Vim z vypraveni, ze kdyz byla kanadska posta kralovska, dopis tlacili do Evropy 4 dny, pote, co ji znarodnili, trva to i 14 dnu.;-(

0 0
možnosti

Bob-an

21. 5. 2011 20:35
Problém je ten

0 0
možnosti

Karl Novak

21. 5. 2011 20:25
Stát neumí hospodařit.

Znárodnění není dobrým lékem na léčbu zdravotnictví.

0 0
možnosti

Bob-an

21. 5. 2011 20:40
Re: Stát neumí hospodařit.

Vždyť ono v podstatě znárodněné je, a taky to tak vypadá - základním pilířem zdravotnictví jsou zdravotní pojišťovny a ty dneska soukromé nejsou....

0 0
možnosti

Paeris Kiran

21. 5. 2011 20:17
Ale to zdraví si koupíte

Víte kolik fyzicky velice náročných prostředků stojí třeba jen "léčba" zlomené nohy aby bylo jisté že vám skutečně dobře sroste?

Víte kolik stojí jenom ten rentgen? Zdraví je extrémně drahá komodita.

Jo můžete ho dělat bez peněz... ale pak vám někdo bude srovnávat nohu bez rentgenu podle vlastního odhadu...  a to ani v době kdy to lékaři jinak neuměly neprodukovalo moc dobré výsledky.

Všechno něco stojí. A pokud se na tom nebude dát vydělat tak vám nikdo výzkum a nové léky dělat nebude. (To by bylo celkem mrhání energií... málo který odborních stráví roky studiem když jediné co mu z toho kouká je to že neumře hlady)

0 0
možnosti
  • Počet článků 347
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Byl: mladý, voják, hospodský, vnuk, koordinátor, Hamburčan, kuchař, číšník, záškolák, trhač švestek, maturant, vyskladňovač brojlerů, prodavač, ...

Je: na okraji, melancholik, fotograf, hároš, kmotr, řidič, bloger, folkař, hlídač pian, alkoholik (přechodně), syn, Pardubák, čtivec, psavec, ein Kerl, strýc, pravdoláskař, knihkupec, antikvář, rocker, utopista, darmošlap, přítel, ješitný, dlužník, bratr, ...

Chce být: rytíř, ...

 

Až Blanický tábor,
uspořádá nábor,
já přihlásím se v meč,
jako první uchazeč.