Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Danny boy

22. 6. 2011 9:50
Politický nucený výsek.

Pokud vás trápí, jak bude vybaven nadstandardní pokoj, tak vám můžu říct, že když je vám zle, tak je vám to šumafuk. S nadstandart ubytování je dobrý v tom, že si můžete zajistit pohodlí, pokud na to máte. Víc mně vadí, že za operaci žlučníku si připlatíte 15-30 tisíc a za obyčejné lůžko dalších 100 Kč/den. Pokud budete mít po operaci komplikace, můžete zkysnout na lůžku taky měsíc. Od placení budou osvobozeni jen ti, kteří pobírají dávky v hmotné nouzi, což je větší část jisté menšiny a malá část většinové společnosti. Takže se dík "neviditelné ruce trhu" vyselektuje společnost a očistí od chronických marodů,  důchodců a lidí z nízkopříjmových skupin, kteří na léčení nebudou mít a útěšná slova o možnosti splátkového kalendáře jim moc nepomůžou.

0 0
možnosti

misaviki

22. 6. 2011 9:36
Za pokoje se připlácí už dnes

Oni všichni strašně protestují, ale v praxi je to o tom, že zatím mají všichni ten standart a nadstandart jen, když rozhodne lékař, že je to nutné (rozuměj když je váš známý nebo mu strčíte něco do kapsy). Když jsem byla v porodnici, chtěla jsem epidurál. Bylo mi řečeno, že to není standart a dává se jen v případech, kdy lékař uzná za vhodné, že je ho třeba. Chtěla jsem si připlatit, řekli mi, že to nejde. Když jsem se divila, proč, bylo mi řečeno, že kdyby to zpoplatnili, jak by k tomu přišly ženy, které na to nemají. Tak fajn, takže kvůli tomu, že na to někdo nemá, si nemůže připlatit ani ten co na to má? Není to postavené na hlavu? A co se týká nadstandartních pokojů, ty se připlácí i dnes. Takže já s tím souhlasím, člověk by si často rád připlatil a ono to nejde! Co by jste chtěl? Aby všichni měli pokoje 5*? Ale to nejde, to cítíte sám. Takže by to bylo jen o tom socialismu - budeme mít všichni pěkně standart a nebudeme si závidět, neznamená to, že by někdo nebyl ošetřen.

1 0
možnosti

pavel 99

22. 6. 2011 9:47
Re: Za pokoje se připlácí už dnes

je to přesně takhe. Základem oné filozofie je teze "..jestliže na to někdo nemá NESMÍ to dostat nikdo...".

Ovšem v reále to nyní funguje tak, že za patřičné "všimné" lze získat cokoliv. A chápejte, že příjemcům "všimného" tenhle systém vyhovuje, když navíc mají jistotu, že pro ně ten nadstandard vždycky bude (asi si nebudeme namlouvat, že pro kolegu lékaře se vždycky najde dost důvodů, že ten "nadstandard" z lékařského hlediska nutně potřebuje - a tím pádem za něj nebude muset platit). 

No a že se najde dostatek ovcí, které se nechají zblbnout krásně znějícími frázemi, to také nebude překvapením.:-/

0 0
možnosti

captain cook

22. 6. 2011 9:02
co na tom?

V ruznych zemich existuji zdravotnicka zarizeni, kde vyse pohodli zalezi na vysce privatniho pojisteni. Kdo ho nema, ma narok na zakladni ubytovani ve statni nemocnici a pokoj deleny alespon s 1 dalsi osobou.

Take urcita cast zdravotnicke pece zavisi na pojisteni. Standard lekarske a sesterske pece je stejny, ale kdo nema privatni pojisteni, toho bude v nemocnici osetrovat lekar nebo podle potreby kterykoliv specialista, ktery ma prave sluzbu. Kdo si plati privatni pojisteni, ten si muze lekare a specialistu vybrat - napr. sveho vlastniho osetrujiciho specialistu, k nemuz chodi do ordinace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 347
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Byl: mladý, voják, hospodský, vnuk, koordinátor, Hamburčan, kuchař, číšník, záškolák, trhač švestek, maturant, vyskladňovač brojlerů, prodavač, ...

Je: na okraji, melancholik, fotograf, hároš, kmotr, řidič, bloger, folkař, hlídač pian, alkoholik (přechodně), syn, Pardubák, čtivec, psavec, ein Kerl, strýc, pravdoláskař, knihkupec, antikvář, rocker, utopista, darmošlap, přítel, ješitný, dlužník, bratr, ...

Chce být: rytíř, ...

 

Až Blanický tábor,
uspořádá nábor,
já přihlásím se v meč,
jako první uchazeč.