Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

17. 10. 2011 1:44
zabavne

vetsina z nich ani nevi proc tam jsou, nekteri hraji na tympany, jini kouri marjanku a dalsi demoluji, ale oni jdou za svobodou... tak at se odstehuji na opusteny ostrov a tam nejen nemusi otrocit penezum, ale dokonce muzou zcela svobodne a bez svedku odejit ze sveta

0 0
možnosti
RH

richardhorak

17. 10. 2011 7:21
Re: zabavne

Celý váš příspěvek je zcestný.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

16. 10. 2011 22:58
No jo, oni nazvou demonstrující lůzou

a tím pádem se sami cítí veleúspěšně.

Nicméně rozbíjení výloh se mi nelíbí. Třeba i kvůli tomu, že to často odnesou i malí a střední podnikatelé, kteří s žádnou megahypersuperkorporací nemají nic společného. Krom toho ty korporace mají svůj majetek dobře pojištěný. A odnesou to opět jiní, protože velké firmy mají možnost tlačit na pojišťovnu, aby jim udělala cenu. A ta pojišťovna si to někde vynahradit musí:-/

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

16. 10. 2011 23:27
Re: No jo, oni nazvou demonstrující lůzou

Tohle je to, co nemám rád. Nazývat lůzu lůzou není in. Nazývat lůzu něčím jiným je falešné. A ten nablblý výrok, "Nicméně rozbíjení výloh se mi nelíbí. Třeba i kvůli tomu, že to často odnesou i malí a střední podnikatelé...", to je vrchol hlouposti. Zlo je zlem, ať je pácháno na komkoli. Kdo zapálí obchod, je žhář, a je jedno, zda zapálil malý nebo velký obchod.

0 0
možnosti
RK

Fajny

16. 10. 2011 22:45
Rýšo

Nepatřím do žádné skupiny, jsem normálně pracující a přesto tvrdím, že ti co rozbíjejí výlohy, ničí auta a jiné věci, které nevyrobili, jsou u mě lůza a socky !!! Co tedy jako demonstarcema mají dosáhnout ? Aby jim někdo přidal ?

1 0
možnosti
RH

richardhorak

17. 10. 2011 8:21
Re: Rýšo

Já ale nemluvím o těch několika jedincích, kteří rozbíjejí auta, výlohy a rabují. Já mluvím o té drtivé většině, která svým čistým protestem žádá změnu.

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

16. 10. 2011 21:19
.

Lidé například obviňují ze současného marasmu banky. Možná je to i pravda. Půjčovaly o sto šest i ty peníze, které vlastně ani neměly. Nyní jsme všichni zadluženi. Ano, bylo by lepší, kdyby to bylo jako dříve, že nejprve musely peníze existovat a teprve potom se mohly půjčit. Tím pádem by nebylo tak velké nebezpečí, že dluhy přerostou přes hlavu. Ale byli by titíž lidé, kteří nyní protestují proti dlouhodobým důsledkům finanční krize, ochotni zříci se okamžitých výhod? Okamžité výhody zadlužování jsou jasné: Mohu si nyní dovolit to, co bych si nemohl dovolit, kdybych si na to nepůjčil. Když lidé svrhnou vládu, jsou zde jen dvě možnosti: Buď ta příští zase pojede na dluh a potom ta krize zákonitě vybouchne později, ale o to silněji, nebo na dluh nepojede, ať už u důvodu odpovědnosti, nebo z prostě proto, že už nám nikdo nepůjčí, a  potom titíž lidé, kteří nyní protestují proti současné vládě, budou nespokojeni, až si budou muset odříci leccos, co nyní mají.

0 0
možnosti
PM

vincenzo

16. 10. 2011 21:57
Re: .

No,něco na tom je,ale....na tom je postavena současná ekonomika.Díky těm půjčkám,se kupuje více zboží a firmy mají co dělat.Jenže lidem se vzala práce a přesunula se do Asie.

Ono ani tak nejde o vlády,ale o to,že se zákony a normy přizpůsobojí těm velkým firmám,které vydělávají více a více,ale zároveň lidi co tam pracují dřou bídu a potřebují zároveň pomoc státu.

1 0
možnosti
A

akela007

16. 10. 2011 21:19
včera

Nevšiml jsem si,že by včera někdo házel dlažební kostky a molotovovy koktejly,je pohodlnější nadávat než se informovat. V diskusi se tady někdo ptá o jakou svobodu jde,jde o svobodu žití,nikoli přežívání a otročení,jde o to nenechat se vytěžovat skutečnými vládci systému jako jsou banky,ČEZ,RWE,Plynárenská a jiní,kteří Vám z rodinného rozpočtu značně odčerpávají prostředky.Nejde o anarchii,jde o to říci dost okrádání,říci že každá smlouva má dvě strany,ne jednostranný diktát,a to i smlouva občana se státem,říká se jí ústava a je zde porušována zákony šitými na míru lobby skupinám řadu let.Je fakt,že si za současnou situaci můžeme sami,protože jsme líní otevřít hubu na ty, kteří nám pravidelně lžou aby se dostali ke korytům.

JDE PROSTĚ O SVOBODU USPOŘÁDAT SI ŽIVOT K ŽÍTÍ A NE DRŽET HUBU S MYŠLENKOU,ŽE S TÍM STEJNĚ NEHNEME.PROTOŽE SE NÁM POTOM MŮŽE STÁT,ŽE SE PROBUDÍME A ZJISTÍME,ŽE MŮŽEME TAK MAXIMÁLNĚ KOČOVAT SVĚTEM JAKO CIKÁNI,PROTOŽE NÁM V TÉTO ZEMI UŽ NIC NEPATŘÍ.

2 0
možnosti
RH

Kruton

16. 10. 2011 21:29
Re: včera

to je zvláštní, že během těchto poklidných demonstrací často hoří auta a domy, patrně samovznícení....

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

16. 10. 2011 21:13
Drobný dotaz

Prosím, co rozumíte pojmem "svoboda"? V kapitalistickém smyslu to znamená prostě, že je dovoleno chovat se nezodpovědně. Co rozumíte pod tím pojmem Vy? Že zakážete nezodpovědné chování?

0 0
možnosti
RH

richardhorak

17. 10. 2011 7:17
Re: Drobný dotaz

Je to jednoduché: Svoboda je "jednat podle své vůle" ... a ta vůle by neměla být příliš omezována, popřípadě manipulována ... za své jednání nese jednotlivec samozřejmě odpovědnost, ale já myslím, že je to zbytečné zmiňovat, to je jasné ...

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

16. 10. 2011 21:08
Dotaz k autorovi

Velice by mě zajímalo, co si stávkující a například i autor tohoto článku představují, že se stane, jestliže při svých demonstracích svrhnout současné vlády. Co udělá případná vláda příští pro zlepšení situace těchto lidí? A to ponechávám stranou, že nespokojenost je do značné míry způsobena tím, že k nespokojenosti a k sebelítosti je lidská povaha jaksi naprogramována a že nespokojenost se projevuje v podstatě vždycky. Ale co se změní, když nakrásně vláda padne?

0 0
možnosti

jeanetka

16. 10. 2011 20:59
Vždy demonstruje lůza, neb

samozvaní bohatí, co jsou u moci, si berou vše s nonšalancí a kradouokázale a  v tichosti, JŠ

0 0
možnosti
RH

Kruton

16. 10. 2011 21:03
Re: Vždy demonstruje lůza, neb

"Samozvaní bohatí"? ;-D To jsou ti bohatí bohatými, protože se za ně prohlásili? To asi zkusím! ;-)

0 0
možnosti
PN

Xcv

16. 10. 2011 20:52
Mimo misu

V cele EU je socialismus, tak proti čemu bojujete zmatenci

0 0
možnosti
PM

vincenzo

16. 10. 2011 21:27
Re: Mimo misu

Máte recht a proto se demonstruje i v Austrálii,USA,Chile atd.

0 0
možnosti
PN

Xcv

16. 10. 2011 20:50
Soudruhu

0 0
možnosti
  • Počet článků 347
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Byl: mladý, voják, hospodský, vnuk, koordinátor, Hamburčan, kuchař, číšník, záškolák, trhač švestek, maturant, vyskladňovač brojlerů, prodavač, ...

Je: na okraji, melancholik, fotograf, hároš, kmotr, řidič, bloger, folkař, hlídač pian, alkoholik (přechodně), syn, Pardubák, čtivec, psavec, ein Kerl, strýc, pravdoláskař, knihkupec, antikvář, rocker, utopista, darmošlap, přítel, ješitný, dlužník, bratr, ...

Chce být: rytíř, ...

 

Až Blanický tábor,
uspořádá nábor,
já přihlásím se v meč,
jako první uchazeč.